Glasstadmars 2014

Geslaagde 69e Glasstadmars, groeiend naar de 70e!

Met 2622 deelnemers op de eindteller is de Glasstadmars weer groeiende. Maar liefst 400 deelnemers meer dan in 2013 verschenen aan de start van de 69e editie.

Voortekenen zorgden voor een stille hoop bij de organisatie op een goede opkomst tijdens de 69 Leerdamse Glasstadmars. Uit verschillende hoeken was informatie opgevraagd over deelname aan de Leerdamse wandelmars en ook op Facebook vlogen de nodige berichten voorbij. De spanning steeg op vrijdagmiddag tijdens de voorinschrijvingen… welke groepen kwamen en welke zouden we missen…Gelukkig bleek de hoop niet voor niks geweest te zijn, maar liefst 6 nieuwe groepen mochten we verwelkomen op zaterdag 24 mei. Dit samen met onze trouwe deelnemers die weer in grote getale kwamen maakten de wandelmars tot een succes.

Zelfs datgene wat niet te organiseren is werkte mee, beter wandelweer was niet te wensen. Om 6.00 uur stonden de fanatieke wandelaars al te trappelen om de 50, 40 en 30 km te gaan bedwingen. De dijken rond Leerdam en Asperen vulden zich snel met flinke doorstappers, op weg naar enkele uren genieten van prachtig natuurschoon.

50ste x Glasstadmars

Bijzonder dit jaar was de deelname van Johan Verheijde uit Schiedam. Hij liep voor de vijftigste keer op rij de Glasstadmars  mee. Geboren in Leerdam wandelde hij als kleuter voor de eerste keer mee en heeft de volgende 49 jaar geen Glasstadmars gemist. Bij binnenkomst werd hij door zijn familie en de organisatie in het zonnetje gezet.

Vanaf 12.00 liep het terrein vol met kleurrijke t-shirts en vlaggen, groepen op weg naar het startveld om vanaf daar om 13.00 uur te vertrekken richting het Hofje van mevrouw van Aerden voor het defilé. Terug van weggeweest was het confettikanon wat mede voor een feestelijke sfeer zorgde. Burgemeester Houtman werd nog “lid”van Oud Leerdam gemaakt door hem een t-shirt te laten aantrekken van deze groep, bestaande uit gewoon Leerdammers.

Prijzen

De jury had ook dit jaar weer een hele taak aan het vaststellen van de prijzen, want was nou de Hobbitstee de mooiste groep met hun prachtige sjerpen of zou het toch de Klim Op zijn met hun vrolijk rode uitfit? En liep de Basketbalvereniging nu het netst of was het toch de scoutinggroep Hagemans? Bij elke groep was het gezellig, maar waar dan toch het gezelligst? Uiteindelijk vielen de onderstaande groepen in de prijzen:

3,5 km scholen

Mooiste groep: Klim Op, Gezelligste groep: Hobbitstee, Creatiefste groep: Verrekijker.

3,5 km overige groepen 

Mooiste groep: Basketbalverening, Gezelligste groep: Leerdam Sport, Creatiefste groep: BBG ’t Kikkertje

6 km scholen 

Mooiste groep: Wilgenhoek, Gezelligste groep: Ichthus Juliana, Creatiefste groep: Verrekijker

6 km overige groepen

Mooiste groep: Nikky’s Dance, Gezelligste groep: Oud Leerdam, Creatiefste groep: Team 2015

10 km scholen

Mooiste groep: Open Poort, Gezelligste groep: Kon. Wilhelminaschool, Creatiefste groep: Klim-Op

10 km overige groepen 

Mooiste groep: Scouting Hagemans, Gezelligste groep: Hartog & Bikker, Creatiefste groep: Pedicuregroep

Op het terras op het startterrein was het bij binnenkomst goed rusten voor de vermoeide voeten, een gezellige sfeer en vrolijke muziek nodigden uit tot lang nagenieten.

Met dank aan de medewerking van de politie Zuid-Holland Zuid, het Rode Kruis Leerdam en alle vrijwilligers  kan er terug gekeken worden op een geslaagde Glasstadmars.

has been added to the cart. View Cart