Glasstadmars 2018

Glasstadmars: Wat was het warm!

De 73e Glasstadmars zal de boeken ingaan als een zeer warme editie.

Rond 06.30 uur vertrokken de eerste wandelaars voor hun tocht van 50 of 40 kilometer gevolgd door de 30 km. In de loop van de ochtend vertrokken ook wandelaars op de 20 km, 15 km, 10 km, 6 km en 3,5 km. Wandelaars van alle leeftijden hebben kunnen genieten van Leerdam en haar omgeving.

Tropische temperaturen

De eerste wandelaars waren al weer terug toen onder een tropische temperatuur om 13.00 uur de grote stoet, onder muzikale begeleiding van een aantal muziekkorpsen, vertrok richting het Hofje van mevrouw van Aerden voor het jaarlijks feestelijke defilé. Wat was het mooi te zien dat er zo genoten werd door de lopers, groot en klein, tijdens de route door het centrum waar ze door de burgemeester werden begroet met het confettikanon. Bijna alle Leerdamse scholen waren vertegenwoordigd en naast vele andere bekende groepen konden ook nieuwkomers worden begroet. Helaas was ook een aantal trouwe (grotere) groepen verhinderd. De organisatie hoopt dat deze volgend jaar weer wel van de partij zijn.

Prijzen

De groepen werden beoordeeld door een heuse jury. De jury, die het zelf zonder te lopen al erg warm had, sprak zijn bewondering uit voor de wandelaars onder deze hitte. Tijdens de beoordeling langs de route hadden ze vele verhitte gezichten voorbij zien komen. De juryleden hadden hun handen vol aan hun taak, maar kwamen uiteindelijk tot een eensgezinde uitspraak. De volgende groepen vielen in de prijzen:

Scholen 3,5 km

Mooiste groep: Klim Op

Gezelligste groep: Floris Radewijnszschool

Extra prijs: De Sterrenkijker

Overige groepen 3,5 km

Mooiste groep: Lingebolder

Gezelligste groep: Basketbalvereniging

Extra prijs: Karate Budo Vincent

Scholen 6 km

Mooiste groep: Hobbitstee

Gezelligste groep: OBS Mozaiek

Extra prijs: Wilgenhoek

Overige groepen 6 km

Mooiste groep: Oud Leerdam

Gezelligste groep: SSVG Wijderbij

Extra prijs: Baie Dankie Holland

Groepen 10 km

Mooiste groep: Scouting

Gezelligste groep: Hartog & Bikker

Extra prijs: Kon. Wilhelminaschool

Terugblik

Waarschijnlijk door de hitte was het aantal deelnemers dit jaar, zowel bij de groepen als individuelen, lager dan voorgaande jaren. In totaal liepen 1671 deelnemers de Glasstadmars. Ondanks dat kan de organisatie terugzien op een geslaagd evenement. Over de routes werden vele complimenten ontvangen en ook het, vooral voor de groepen ingerichte waterpunt, werd zeer gewaardeerd. Het in twee etappes (met een pauze ertussen) over het Meentplein gaan van de stoet kon op minder enthousiasme rekenen. Omdat het een uitdrukkelijke wens van de politie was om het zo te doen gaat de organisatie dat nog eens goed met gemeente en politie evalueren.

De organisatie bedankt de vele vrijwilligers, vooral ook die zich hebben ingezet als verkeersregelaar, rustlocaties en sponsors (in natura). Zonder hen kan een dergelijk evenement niet georganiseerd worden. Hartelijk dank!

has been added to the cart. View Cart